News

Robotics News

American White House to Host Robotics Hangout on Friday 9 August 2013

More info !!!

Lectures

Ο Eπ. Συνεργάτης του Εργαστηρίου μας Δρ. Λ. Δρίτσας παρουσίασε ένα crash-course σε H_infinity, Mixed-Sensitivity Design, MATLAB examples στο Εργαστήριο Εναέριων Οχημάτων (Ισόγειο – Κτήριο Μ) στις 17/02/2012. Οι διαφάνειες της διάλεξης του βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο..
Lecture 1: Dritsas

CSL in Press

[1] Ethnos tis Kiriakis: 13-11-2011

Latest News

(Newspaper article from “Ethnos tis Kiriakis” – in Greek)

Το Πολυτεχνείο παράγει έργο και πρωτοπορεί στην έρευνα


Στο εργαστήριο αλλά και με πειράματα, ο καθηγητής κ. Κυριακόπουλος και μεταπτυχιακοί φοιτητές αναπτύσσουν συστήματα αυτοματισμού.

Κώστας Κυριακόπουλος:

Ελικόπτερα και ρομπότ για αυτοψίες, βραχίονες για τετραπληγικούς, ελικόπτερα για πυρανίχνευση και ρομπότ για υποβρύχιες αυτοψίες. Στο Εργαστήριο Αυτόματου Ελέγχου και Ρομποτικής στη Σχολή Μηχανολόγων, κάπου 15 νέοι επιστήμονες κάνουν το διδακτορικό τους σε πρωτοποριακούς τομείς. «Προσπαθούμε να προωθήσουμε την έρευνα, αναπτύσσουμε συνεργασίες με πανεπιστήμιο από τη Ζυρίχη και τη Στοκχόλμη και φέρνουμε καθαρό συνάλλαγμα από τη συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα μαζί με μεγάλες εταιρείες», λέει ο καθηγητής Κώστας Κυριακόπουλος.

Μια σειρά από μικρά ελικόπτερα, που αναπτύσσουμε εδώ, έχουν ως στόχο να αξιοποιηθούν για πυρανίχνευση ή οικολογικές καταστροφές. Μπορούν να παρέχουν δεδομένα και να μεταφέρουν από τα επίμαχα σημεία πληροφορίες ασύρματα στα κέντρα επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ή στις Νομαρχίες. Το πρόγραμμα του ρομπότ-βραχίονα στοχεύει στην αποκατάσταση της λειτουργίας ανθρώπινων μελών, όπως σε περιπτώσεις νευρολογικών προβλημάτων έπειτα από εγκεφαλικά επεισόδια. Η έρευνα δεν βρίσκεται μακριά από το στάδιο εφαρμογής ενώ μελλοντικά θα ακολουθήσει και η δυνατότητα υποκατάστασης που ήδη είναι υπό διερεύνηση σε συνεργασία με το ΜΙΤ. Όσο για τα ρομπότ τσέπης, που λειτουργούν υποθαλάσσια, αυτά τα οχήματα μπορεί να ανιχνεύουν τα ύφαλα πλοίων και να κάνουν επιθεώρηση τόσο σε σκάφη όσο και σε λιμενοβραχίονες ή ακόμη και φράγματα.